Иранската брегова охрана задържа два гръцки танкера в петък в отговор за

...
Иранската брегова охрана задържа два гръцки танкера в петък в отговор за
Коментари Харесай

Иран задържа 2 гръцки танкера

Иранската брегова защита задържа два гръцки танкера в петък в отговор за ирански танкер, арестуван покрай Гърция по-рано от американските управляващи, оповестяват ирански медии и " Кийп толкинг Грийс ".

До танкерите са се приближили хеликоптери и членове на иранската войска са се качили на борда.

Външно министерство на Гърция внесе мощен демарш до иранския дипломат в Атина и осъди дейностите на Иран като пиратство. Поискано е незабавното освобождение на екипажа, за който се оповестява, че е задържан, както и на корабите.

На борда на Prudence Warrior има 24 души екипажа, 7 гърци и 18 филипинци, до момента в който на борда на Delta Poseidon са двама гърци и незнаен брой непознати жители.

Министерството на външните работи предупреди Иран за отрицателното влияние върху двустранните връзки и връзките с Европейския съюз.

Министерството предизвестява гръцките жители да се въздържат от пътешестване до Иран.

Хеликоптерите са изхвърчали от ирански боен транспортен съд, заяви телевизия ANT1. Комуникацията с танкерите е прекратена, защото сателитният сигнал е заглъхнал.

Ирански кораби ескортираха танкерите на няколко морски благи от иранския бряг.

Съобщава се, че и двата танкера са натоварили в Басра, Ирак, Prudence Warrior превозва петролни товари, като съгласно Lloyd`s List Intelligence, дестинацията му е била Агиой Теодорои покрай Коринт и се допуска, че товарът е за рафинерията, ситуирана там.

Конфискуването от иранските управляващи е осъществено ден след като САЩ иззеха товар от ирански недопечен нефт от управлявания от Русия танкер Lana в гръцки води.

Преди това името на Lana е Pegas, като сменя знамето си с иранско от 1 май. Тогавашният Pegas под съветски байрак е иззет от гръцките управляващи край остров Евия в средата на април поради наказания на Европейски Съюз против Русия, само че по-късно бе освободен, защото не е принадлежал на нито един глобен съветски олигарх.

Техеран осъди този ход като " интернационален обир " и " очевиден акт на пиратство ".

Министерството на външните работи на Гърция осведоми за случаите интернационалните корабни управляващи, сътрудниците от Европейски Съюз и други съдружници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР